Официалният представител на хусите Абдусалам Джахаф написа в публикация в X,

...
Официалният представител на хусите Абдусалам Джахаф написа в публикация в X,
Коментари Харесай

След ударите от САЩ и Великобритания: Хусите отвърнали да атаката

Официалният представител на хусите Абдусалам Джахаф написа в обява в X, някогашния Twitter, че е несъмнено, че редица кораби на Съединени американски щати и Обединеното кралство са били ударени в отговор на техните офанзиви против основани в Йемен цели на хусите. Това заяви Агенция Франс Прес.
Прочетете още
По-нататък той съобщи, че американското, английското и израелското " безчовечие " е било посрещнато с отговор и че " в Червено море се разгаря огромна борба ".

В по-късен пост той съобщи, че бунтовническата формация няма да спре офанзивите си, до момента в който Съединени американски щати и Обединеното кралство " не изоставен региона ", като акцентира, че Йемен е почнал да " дисциплинира " Америка в морето.

Агенция Франс Прес означи, че сега няма без значение удостоверение на думите на хусите.

Саудитска Арабия прикани за въздържаност и отбягване на ескалация в светлината на въздушните удари, нанесени от Съединените щати и Англия по хусите в Йемен. Това заяви организация Ройтерс.

Външното министерство на Саудитска Арабия, която през последните месеци взе участие в мирни договаряния с йеменските хуси, следи от близко обстановката с огромна угриженост.

От ведомството показват, че кралството акцентира смисъла на поддържането на сигурността и стабилността на района на Червено море, така като свободата на корабоплаването в него е интернационално условие.

Хусите, обвързвана с Иран формация, която управлява огромна част от Йемен са мощен покровител на палестинската ислямистка формация Хамас във войната й против Израел. В последните месеци хусите атакуват търговски кораби в Червено море, плаващи към Израел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР